Vaticaan predikt belang duurzaam reizen

Vaticaan predikt belang duurzaam reizen

02-08-2012 08:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Vaticaan heeft reizigers opgeroepen om het milieu op vakantie ook serieus te nemen.

De oproep staat in een rapport van de Pauselijke Raad voor Migranten over de verhouding tussen toerisme, energiebronnen en duurzame ontwikkeling. “Toeristen moeten absoluut de energieproblemen in het oog houden”, leest het rapport.

CO2-uitstoot

De Raad hoopt dat het document reizigers bewust zal maken van de broeikasgassen die zij uitstoten. Op dit moment draagt toerisme voor vijf procent bij aan de wereldwijde CO2-uitstoot. Het aantal toeristen per jaar zal alleen maar toenemen. Naar verwachting zullen er in 2030 twee miljard toeristen zijn, een verdubbeling van het huidige aantal.

Wandelvakantie

Als voorbeeld van duurzaam toerisme noemt de Raad een wandelvakantie langs bedevaartsroutes. Het Vaticaan is zelf bezig met het ontwikkelen van een zonne-energiesysteem, dat vanaf 2014 in werking zal treden.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Foto: dslr travel

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit