Slimme routeplanner voor elektrisch rijden

Slimme routeplanner voor elektrisch rijden

28-11-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Egomap is een nieuwe routeplanner die rekening houdt met het laadniveau en de actieradius van elektrische auto’s.

De planner berekent de optimale route via laadstations. De bestuurder voert het laadniveau van zijn accu en de actieradius van zijn elektrische auto in. Egomap schotelt de gebruiker daarna een route voor met de oplaadpunten en tot welk percentage de accu daar minimaal moet worden opgeladen. Ook rekent het programma voor hoe de CO2-uitstoot van de reis met de elektrische auto zich verhoudt tot conventionele auto’s en openbaar vervoer.

De planner is gebouwd door het het Noord-Ierse South West College het Britse adviesbureau Action Renewables. Beide partijen presenteerden de routeplanner voor elektrisch vervoer tijdens de cleantech-conferentie BATTERIE.

Er zijn andere routeplanners voor elektrische auto’s, maar Egomap claimt met deze noviteiten een primeur. De planner werkt voorlopig alleen in Ierland en Noord-Ierland.

Bron: Edie | foto: egomap

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit