Renault-Nissan verkoopt meeste elektrische auto’s

Renault-Nissan verkoopt meeste elektrische auto’s

30-11-2014 11:31 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Met 58 procent heeft Renault-Nissan het grootste marktaandeel voor zero-emissie voertuigen.

De samenwerking tussen Franse Renault en Japanse Nissan blijkt succesvol. Volgens Clean Technica is Renault-Nissan Alliance wereldwijd de grootste elektrische autofabrikant, met meer dan 200.000 verkochte voertuigen. In totaal is hiermee 450 miljoen kilogram aan CO2-uitstoot voorkomen.

 

Paradepaardje

 

De Nissan LEAF is de meest verkochte elektrische auto en hiermee de belangrijkste speler in het succes van Renault-Nissan. De LEAF was de eerste elektrische auto bestemd voor massaverkoop. In 2011 is de auto uitgeroepen tot Auto van het Jaar, Europese Auto van het Jaar en Auto van het Jaar Japan 2011-2012. In 2013 was de LEAF de meest verkochte elektrische auto in Europa.

In 2014 staat de LEAF in Europa op nummer twee, na de Mitsubishi Outlander plug-in hybride. Toch is de LEAF de meest verkochte volledig elektrisch aangedreven auto.

Bron: CleanTechnica.com | Foto: Tom Raftery, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit