Hybride Ford Mondeo naar Europa

Hybride Ford Mondeo naar Europa

01-12-2014 13:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Autofabrikant Ford is nu ook in Europa gestart met de productie en verkoop van de hybride Mondeo.

De Ford Mondeo Hybrid Electric heeft een twee liter benzinemotor en verbruikt in de gecombineerde cyclus 4,2 liter per 100 kilometer. De elektromotor is gekoppeld aan een lithium-ion accu met een vermogen van 1,4 kilowattuur. De Hybrid is alleen als vierdeursmodel verkrijgbaar.

De eerste hybride Ford rijdt al sinds januari 2012 in de Verenigde Staten. Ford wist in Amerika al 400.000 exemplaren van de hybride Mondeo te verkopen. Daarnaast heeft de Amerikaanse autofabrikant ook andere milieuvriendelijke auto’s op de wegen, zoals de Focus Electric en de C-MAX Plug-in Hybride.

Ford produceert de nieuwe hybride op locaties in Valencia en in St. Petersburg, meldt Autoblog. De auto zou vanaf begin 2015 leverbaar zijn.

Bron: Autoblog, Carmagazine.co.uk | Foto: InSapphoWeTrust, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit