Tesla breidt uit naar Australië

Tesla breidt uit naar Australië

02-12-2014 13:23 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tesla Motors gaat de Model S ook in Australië verkopen. De verkoop begint op 9 december. 

Na de introductie van Tesla in China afgelopen april en in Japan begin september, gaat Tesla nu ook in Australië de elektrische auto’s verkopen. Dat meldt Clean Tehnica. De verkoop begint Sydney en daarna is Melbourne aan de beurt. Tesla is in een klap de grootste verkoper van elektrische auto’s in Australië. Het concern opent een showroom in Sydney en bouwt snellaadstations op zonne-energie. De prijs voor een Tesla in Sydney is iets meer dan $ 97.000. Dit is bijna € 78.000.

In 2015 wil de autobouwer wereldwijd 50.000 exemplaren van Model S verkopen. De verwachting is dat de jaarlijkse productie met 50 procent toeneemt. Tesla verwacht in China de grootste afzet en bouwt in het land 400 laadstations.

In 2015 moet de Tesla X SUV op de markt komen en in 2017 volgt de introductie van een kleiner model, de Model 3.

Bron: Clean Technica, evobsession.com | Foto: EV Stories, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit