BMW integreert hybride plug-in in reguliere lijn

BMW integreert hybride plug-in in reguliere lijn

03-12-2014 07:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Er komt meer keus in de markt voor plug-in hybrides. BMW gaat elektrische technologie uit zijn i-lijn ook toepassen in de 3, 5 en 7 series.

Dat zei BMW-topman Herbert Diess bij de presentatie van een hybride BMW 3-serie. De Duitse autobouwer gaat op termijn een plug-in hybride versie aanbieden van alle modellen uit het assortiment.

De pers kreeg op een bijeenkomst in het Zuid-Franse testcentrum van BMW een voorproefje van de nieuw hybride 3-serie. Dit model moet in 2016 op de markt komen. BMW heeft de auto uitgerust met een viercilinder motor in combinatie met een elektromotor. De elektrische aandrijving en de elektronica zijn gebaseerd op technologie uit het BMW i-programma.

Volgens BMW leveren de toekomstige plug-in hybrides een vermogen van in totaal 670 pk. De accucapaciteit van de accu is maximaal 20 kilowattuur. De actieradius van de nieuwe BMW is ongeveer 100 kilometer elektrisch rijden op een volle accu.

Bron: BMW | foto: BMW

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit