Hybride eco-vliegtuig Faradair

Hybride eco-vliegtuig Faradair

02-12-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Britse start-up Faradair Aerospace heeft met BEHA de primeur van een hybride vliegtuig, dat zowel elektrisch als op biodiesel vliegt.

Het bedrijf is met een crowdfunding op Kickstarter op zoek naar $ 20.000 voor onderzoek en ontwikkeling van de Bio Electric Hybrid Aircraft (BEHA). Als dit doel gehaald wordt, steekt Faradair zelf nog eens $ 100.000 in het project. Het vliegtuig stijgt en landt op elektrisch vermogen en kan daarnaast ook zelf zonne- en windenergie opwekken, meldt Faradair op Kickstarter. De BEHA heeft zes zitplaatsen. In 2016 moet er een prototype zijn.

Andere partijen zijn ook bezig met de ontwikkeling en productie van vliegtuigen die op alternatieve energiebronnen vliegen. Zo werkt vliegtuigproducent Airbus aan een hybride vliegtuig dat elektrisch moet stijgen en landen. De Solar Impulse 2 vliegt geheel op zonne-energie. Boeing onderzoekt samen met South African Airways en SkyNRG de mogelijkheid om door middel van tabak op biobrandstof te vliegen.

Bron: biofueldigest.com, kickstarter.com | Foto: Rowanhill, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit