Spyker trekt duurzame partner als konijn uit de hoed

Spyker trekt duurzame partner als konijn uit de hoed

03-12-2014 11:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Onverwacht kondigt de noodlijdende autobouwer Spyker een fusie aan met een producent van elektrische vliegtuigen.

“Deze boeiende nieuwe duurzame technologie zal zijn weg vinden naar toekomstige automodellen van Spyker'’, zegt Spyker-directeur Victor Muller in een verklaring. Het  is onduidelijk om welk bedrijf het gaat. Wel meldt Muller dat zijn nieuwe partner een Amerikaanse producent is. Als Spyker in de toekomst met een elektrische auto komt, zou dat een opmerkelijke koerswijziging zijn voor het bedrijf.

Tegelijk met het bericht over de fusie, maakte Spyker dinsdag bekend dat het uitstel van betaling heeft gekregen. De autobouwer verkeert in financiële problemen en voelt de hete adem van schuldeisers in zijn nek. Volgens Muller staat een kredietfaciliteit al in de stijgers.

De voorgenomen fusie met de onbekende vliegtuigbouwer is het volgende hoofdstuk in de bewogen geschiedenis van Spyker. In 2010 nam het Saab over, waarna de Zweedse autofabrikant in 2011 failliet ging. Een dochteronderneming van Spyker moest vorige maand al uitstel van betaling aanvragen door het mislukte avontuur van Spyker in de Formule 1 in 2007.

Bron: Spyker, Sprout, De Telegraaf | foto: Matt, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit