Britse roadmap voorziet grote groei duurzame luchtvaart

Britse roadmap voorziet grote groei duurzame luchtvaart

03-12-2014 15:49 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Britse luchtvaartsector verwacht in 2050 bijna een kwart minder CO2 uit te stoten. Biobrandstoffen vertegenwoordigen al in 2030 een grote economische waarde.

Een coalitie van Britse luchtvaartmaatschappijen, vliegvelden en vliegtuigbouwers doet in een gezamenlijk opgestelde roadmap voorspellingen voor de periode tot aan 2050. In het rapport stelt de sector 24 procent minder broeikasgassen uit te stoten dan in 2005. Dat is het jaar dat de duurzaamheidscoalitie van start ging.

Voor 2030 voorziet het Sustainable Aviation platform verder dat wereldwijd 90 tot 160 bedrijven duurzame vliegtuigbrandstoffen produceren. Deze concerns zijn goed voor een geschatte omzet van £ 8-17 mrd. De duurzame luchtvaart biedt in 2030 werk aan 4400 Britten.

Binnen het Sustainable Aviation platform werkt de Britse luchtvaartsector samen aan een duurzamere bedrijfsvoering. Onder andere vliegtuigbouwers Boeing en Airbus, luchtvaartmaatschappijen Virgin Atlantic en Britisch Airways en verschillende Britse luchthavens zijn verenigd in het platform.

Bron: Blue & Green Tomorrow | Foto: Andrei Dimofte, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit