Volkswagen investeert in accu start-up

Volkswagen investeert in accu start-up

08-12-2014 14:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Duitse autofabrikant Volkswagen investeert in het Amerikaanse accutechnologiebedrijf QuantumSpace.

Volkswagen heeft een aandeel van vijf procent genomen in de Amerikaanse start-up. QuantumScape is gespecialiseerd in het verbeteren van de energie-opslag van accu’s. Het bedrijf werkt aan een technologie die de actieradius van elektrische auto’s een flinke boost moet geven. Dat meldt Bloomberg.

Voor de lithium-ion accu’s van elektrische auto’s worden vloeibare elektrolyten gebruikt. QuantumScape gebruikt elektrolyten in vaste vorm. Dit levert niet alleen een efficiëntere energie-opslag, maar ook een veiligere, brandbestendige accu.

700 kilometer

Volgens Martin Winterkorn, CEO bij Volkswagen, kan met de nieuwe technologie de actieradius tot 700 kilometer verhoogd worden. Dat is drie keer meer dan bij de elektrische Volkswagen e-Golf, zegt hij. Vergeleken met de Model S van Tesla is dit 265 kilometer meer. Volgens Bloomberg overwegen ook Porsche en Audi het gebruik van de nieuwe accutechnologie van QuantumSpace.

Behalve de investeringen in accutechnologie, werkt Volkswagen ook aan verbeteringen voor het plug-in hybride model, de GTE. De vraag naar de hybride Volkswagen is in ons land zo groot, dat Volkswagen het volledige productievolume naar Nederland verscheept, meldt De Telegraaf. Er zijn al ongeveer 1.000 bestellingen voor de GTE gedaan en daar komen er elke week nog 100 bij.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Bloomberg, De Telegraaf | Foto: MotorBlog, via Flickr

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit