Hybride Ferrari van 2,5 mln al uitverkocht

Hybride Ferrari van 2,5 mln al uitverkocht

08-12-2014 17:01 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De happy few in de markt voor een supersnellle, hybride sportwagen blijken bijzonder happig te zijn op de FXX K. De nieuwe Ferrari is binnen een week uitverkocht.

Vorige week presenteerde de Italiaanse autofabrikant Ferrari zijn nieuwe, hybride model. Alle exemplaren van de FXX K hebben binnen een week een nieuwe eigenaar gekregen. Op papier dan, want de Ferrari’s zijn nog niet geproduceerd. Er worden er veertig van geproduceerd en aan elk exemplaar hangt een prijskaartje van maar liefst € 2,5 mln. Dat meldt Autoblog.

De FXX K heeft een hybride aandrijving met 1.050 pk, waarvan 190 pk van de elektromotor afkomstig is. De FXX K is daarmee de eerste hybride in de ‘hypercars’ met meer dan 1.000 pk. Zoveel pk maakt de hybride vijf seconden sneller dan de LaFerrari op het eigen Fiorano testcircuit, namelijk 1:14 minuten. Dit is twee seconden sneller dan de vorige FXX.

http://youtu.be/DurfaAOs-lI

 Bron: Autoblog.com | Foto: atTrazioneMotori, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit