Dakar Rally 2015 krijgt elektrische primeur

Dakar Rally 2015 krijgt elektrische primeur

10-12-2014 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Voor het eerst in 37 jaar krijgt de Dakar Rally een volledig elektrische deelnemer. De elektrische Acciona 100% EcoPowered rijdt volgend jaar mee in de veeleisende race,

Acciona is een Spaans constructiebedrijf dat zich sinds 2008 richt op de ontwikkeling, productie en beheer van hernieuwbare energie. Het bedrijf heeft de Acciona 100% EcoPowered ontwikkeld. De elektrische auto heeft een vermogen van 300 pk en laadt op bij een laadpaal. Daarnaast is de rallywagen voorzien van zonnepanelen voor extra ondersteuning tijdens de rit.

De Acciona 100% EcoPowered heeft een actieradius van 300 kilometer. De set van vier accu’s wordt tijdens de etappe vervangen om de de finish te kunnen halen van de ruim 9000 kilometer lange rally. De accu’s verbruiken samen 140 kilowattuur.

De Spaanse oud-coureur Albert Bosch schrijft op zijn eigen website dat de elektrische Acciona een droom is die uitkomt. Bosch reed de Dakar Rally acht keer eerder en is tegenwoordig duurzaam ondernemer. "Door mijn groeiend milieubewustzijn keerde ik de Dakar Rally de rug toe", schrijft Bosch. "Door mijn deelname met een elektrische auto wil ik de waarde van een duurzame toekomst laten zien."

Dakar Rally 2015 vindt plaats in Argentinië, Chili en Bolivia. Er doen 645 wagens mee. De race begint op zondag 4 januari in Buenos Aires.

Bron: Groen7, RTL, Acciona | Foto: Acciona

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit