Supercompacte elektrische vouwfiets

Supercompacte elektrische vouwfiets

12-12-2014 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Op Kickstarter loopt een succesvolle campagne voor een zeer compact op te vouwen elektrische scooter. Het prototype past in een rugzak, rijdt 25 kilometer en lijkt vooral geschikt voor de laatste kilometers woon-werkverkeer.

De lichtgewicht vouwfiets heeft geen trappers. Een elektromotor met een klein accupakket drijft de opvouwbare elektrische scooter volledig aan. Uitgevouwen is de vouwscooter stevig genoeg voor een persoon van 85 kilo. Opgevouwen past hij in een laptoptas.

Impossible Technology

De crowfundcampagne van Impossible Technology heeft nog veertien dagen te gaan. Maar met een bedrag van $ 285 duizend dollar is het oorspronkelijke investeringsdoel van $ 55 duizend dollar al ruimschoots gehaald.

De vouwscooter lijkt bij uitstek geschikt op reistrajecten waar zowel het openbaar vervoer als de auto niet voldoen. De Impossible brengt de gebruiker vanaf het treinstation naar huis. Of vanaf een rustige, betaalbare parkeerplek naar kantoor.

Bekijk een filmpje van het project via Kickstarter:

Bron: FastCoExist | Foto: Kickstarter

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit