Elektrische auto Chinese ME'ers: zien is geloven

Elektrische auto Chinese ME'ers: zien is geloven

13-12-2014 11:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

China heeft een bijzondere elektrische auto gepresenteerd. Het futuristische voertuig is speciaal ontworpen voor de oproerpolitie.

De Security China Beurs in de hoofdstad Beijing had de primeur voor de Armored Spherical Cabin Electric Patrol Vehicle, zoals de auto voluit heet. 

De gepantserde politiewagen met de opvallende bubbel is ontwikkeld door de Chinese autobouwer Zijing Qingyuan. De auto heeft een elektromotor en een accu van 15 kilowattuur. Met een volle accu heeft de wagen een actieradius van 120 kilometer. De maximum snelheid is 80 kilometer per uur.

Pausmobiel

Tot zover niets nieuws. Het ontwerp is echter wel uniek, zo blijkt uit een bericht op de website CarNewsChina. De wagen lijkt nog het meest op een moderne uitvoering van de pausmobiel. De auto biedt plaats aan twee agenten. Ze hebben rondom zicht door zeshoekige ramen, en krijgen visuele ondersteuning van een draaibare camera.

De portieren zijn voorzien van schietgaten. Mochten de gangsters terugschieten, dan bieden de pantsers volgens het bedrijf voldoende bescherming tegen gewone pistoolkogels. Autobouwer Zijing Qingyua zegt dat verschillende politie-eenheden al interesse hebben getoond in het voertuig.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Car News China, Clean Technica | Foto: carnewschina.com

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit