Mazda maakt bioplastic voor exterieur auto

Mazda maakt bioplastic voor exterieur auto

12-12-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Mazda heeft een bioplastic ontwikkeld dat geschikt is voor het exterieur van een auto. Het materiaal zou net zo sterk zijn als conventionele kunststoffen.

Het Japanse automerk gebruikt bioplastic met een mengsel van additieven en kleurstoffen. Met de technologie kan Mazda onderdelen fabriceren die net zo weer- en krasbestendig zijn als conventionele, gespoten ABS-kunststof onderdelen.

Mazda voorziet het bioplastic tijdens de fabricage al van een kleur. De onderdelen hoeven daardoor niet te worden gesproten. Het bedrijf dringt zo het gebruik en de emissies van vluchtige organische stoffen terug.

Mazda werkt al langer aan de ontwikkeling van biomassatechnologie. Onder de naam Mazda Biotechmaterial introduceerde de onderneming eerder hittebestendig en plantaardig bioplastic voor interieuronderdelen. Ook heeft de fabrikant stoelbekledingen van plantaardige vezels in zijn assortiment.

MX-5

De nieuwe Mazda MX-5 krijgt de primeur. De kleine sportwagen komt komende zomer uit en krijgt een interieur van het nieuwe bioplastic. Daarna gaat Mazda het materiaal toepassen in exterieuronderdelen van andere productiemodellen.

Mazda ontwikkelde het bioplastic in samenwerking met Mitsubishi Chemical Corporation.

Bron: Mazda Nederland | foto: Mazda Nederland

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit