Miljoenste gebruiker voor autodeelbedrijf Car2Go

Miljoenste gebruiker voor autodeelbedrijf Car2Go

16-12-2014 12:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Autodeelbedrijf Car2Go verwelkomt de miljoenste gebruiker. Samen delen de gebruikers zo’n 12.000 auto’s wereldwijd.

De dochteronderneming van de Duitse autofabrikant Daimler is hiermee de grootste autodeeldienst ter wereld. Met de 12.000 auto’s zijn tot nu toe 32 mln ritten gemaakt, met een totale afstand van bijna 220 mln kilometer.

Dit blijkt uit de infographic die Car2Go naar buiten heeft gebracht ter ere van de mijlpaal. De miljoenste gebruiker komt uit de Italiaanse stad Florence. Ongeveer de helft van de gebruikers woont in Europa. De rest gebruikt de service in Noord-Amerika.

Amsterdam

In Nederland zijn de Car2Go-auto’s te vinden in Amsterdam. De stad beschikt sinds afgelopen maand over een spiksplinternieuwe vloot van 350 elektrische Smart Fortwo’s. De nieuwe auto’s vervangen de 300 Smarts die al sinds 2011 in gebruik waren. Hiermee was in drie jaar tijd 8 mln kilometer gereden. Het delen van elektrische auto's past goed binnen het plan om de luchtkwaliteit in de hoofdstad te verbeteren.

Bron: Car2Go, Automobiel Management | Foto: GriinBlog, via Flickr | Infographic: Car2Go

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit