Sunswift wil recordauto in productie nemen

Sunswift wil recordauto in productie nemen

17-12-2014 11:24 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Sunswift wil zijn elektrische auto op zonne-energie gaan verkopen aan consumenten. Het Australische bedrijf haalt geld op met crowdfunding.

De Eve is de vijfde generatie van de auto op zonne-energie, gebouwd door het University of New South Wales Solar Racing Team. SunSwift kreeg afgelopen zomer bekendheid toen het een stokoud record uit de boeken reed. De Australische studenten legden 500 kilometer af met een gemiddelde snelheid van 106 kilometer per uur.

Met het geld wil Sunswift aanpassingen aan hun auto, de Eve, financieren. Voordat de wagen de weg op mag, moet het bedrijf een aantal maatregelen nemen om de veiligheid te verbeteren. Ook de benodigde keuringen kosten geld. De campagne haalde sinds 1 december bijna 35.000 Australische Dollar op. Sunswift heeft 100.000 Australische Dollar nodig om alles rond te krijgen.

Na dat succes liet het bedrijf al doorschemeren dat het record een startpunt was, geen einddoel. Sunswift is vastberaden de elektrische auto op zonne-energie bereikbaar te maken voor de consument. In 2015 moet de auto op de Australische wegen te bewonderen zijn.

Bekijk een filmpje over de crowdfunding op Youtube:

Bron: CNet, Sunswift, EVObsession | foto: PrinceArutha, via Wikimedia Commons

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit