APM Terminal Maasvlakte 2 emissievrij

APM Terminal Maasvlakte 2 emissievrij

18-12-2014 13:14 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

APM Terminals stapt voor zijn nieuwe containerterminal op de Tweede Maasvlakte over op windstroom van Nuon. Het personeel krijgt elektrische auto's.

APM en Nuon Energy hebben een tweejarig windstroomcontract afgesloten met een waarde van € 5 mln. Alle kranen en containervoertuigen op de nieuwe locatie zullen met windstroom worden aangedreven. Daarmee is APM de eerste CO2- en NOX-neutrale containerterminal ter wereld.

Nissan

Ook voor het vervoer van personeel stapt APM over op duurzaam elektrisch vervoer. De totale order van APM Terminals omvat negentien bedrijfsauto’s en zestien personenauto’s, allen van Nissan. De medewerkers op de kade en op kantoor kunnen ermee over het 86 hectare grote containerterrein rijden.

Managing Director Frank Tazelaar van APM Terminals Maasvlakte 2 is trots op het inkoopbeleid van zijn bedrijf: “Hiermee verbeteren we het milieu in en rond de Rotterdamse haven en zetten we een standaard in de containerterminalindustrie op het gebied van duurzaamheid.”

De terminal van APM zal later deze maand het eerste containerschip ontvangen. De overslag kan 2,7 mln 20-voets zeecontainers per jaar verwerken.

Bron: APM Terminals, Nissan | foto: Nissan

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit