Failliet Spyker gelooft in wederopstanding als bouwer EVs

Failliet Spyker gelooft in wederopstanding als bouwer EVs

19-12-2014 10:49 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Victor Muller, directeur van de failliete Nederlandse autobouwer Spyker, blijft optimistisch. Hij wil terugkomen als fabrikant van revolutionaire elektrische wagens.

De Nederlandse fabrikant van sportieve auto’s zag deze week het doek vallen. Onlangs vroeg het bedrijf uitstelling van betaling aan en overbruggingskrediet is niet tijdig gevonden. Toch blijft topman Muller positief. "Geen van de ambities die wij hadden toen wij Spyker vijftien jaar geleden oprichtten, zijn door de gebeurtenissen van vandaag verdwenen", laat hij in een verklaring van de curator weten.

Elektrische vliegtuigen

Spyker kondigde begin december een partnerschap aan met een Amerikaans bedrijf dat elektrische vliegtuigen ontwikkelt. Om welk bedrijf het gaat is ook twee weken later nog onduidelijk. Het doel van Muller is echt om Spyker opnieuw te laten terugkomen. Met revolutionaire elektrische aandrijving als aantrekkelijk verkoopargument.

De potentiële partner raakt aan de wortels van de oorspronkelijke Spyker-fabriek, die in 1926 ophield te bestaan. Dit bedrijf bouwde naast auto’s ook vliegtuigen. Het huidige Spyker Cars gebruikt het toenmalige logo met de propeller. Hetzelfde geldt voor het motto: Nulla tenaci invia est via. 'Voor de volhouder is geen weg onbegaanbaar'.

Bron: NRC, FD, surceanceverslag Spyker | Foto: Eddy Clio, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit