Tesla start verwisselstation accu’s

Tesla start verwisselstation accu’s

22-12-2014 10:57 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tesla start in de VS een proef met het verwisselen van lege accu’s. Bij de Model S gaat dat sneller dan een gemiddelde tankbeurt.

Dat meldt de bouwer van elektrische auto’s op zijn blog. De dienst start deze week in de staat Californië. Voorlopig is het verwisselen van het accupakket alleen op afspraak mogelijk. Met de proef hoopt Tesla duidelijkheid te krijgen over de vraag naar de service.

Ontwerp

Tesla heeft de Model S zo ontworpen dat de batterij snel is te verwisselen. Tijdens een presentatie in 2013 liet CEO Elon Musk zien dat dat slechts een paar minuten duurt. Het bedrijf verwacht die tijd met verbeteringen aan het ontwerp omlaag te kunnen brengen naar minder dan een minuut. De accu opladen bij een snellaadstation duurt een half uur.

Volgens de website Forbes zou de klant voor het omwisselen van een accu tussen de $ 10 en $ 20 gaan betalen. Tesla is van plan een netwerk van verwisselstations op te tuigen. Elk station zou de autofabrikant ongeveer $ 500.000 kosten.

Bekijk een filmpje over het verwisselen van de accu's op Vimeo:

Bron: Tesla, Forbes | foto: Joseph Thornton, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit