Ten Cate levert composieten zuinige Airbus

Ten Cate levert composieten zuinige Airbus

23-12-2014 11:03 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De eerste Airbus A350 XWB is afgeleverd. Composietmateriaal van het Nederlandse Ten Cate maakt het toestel veel lichter dan vergelijkbare vliegtuigen.

Airbus bereikte deze week een mijlpaal met de commerciële levering van zijn nieuwe vliegtuig. Qatar Airways nam het eerste toestel in ontvangst bij de fabriek in de Franse stad Toulouse.

Ten Cate

De A350 XWB is gebouwd met lichte thermoplastische composietmaterialen van Ten Cate Composites uit Nijverdal. Het toestel is daardoor 14 procent lichter dan vliegtuigen van de concurrentie. Door het lage gewicht is het vliegtuig zuiniger dan oudere verkeersvliegtuigen.

Frank Meurs, groepsdirecteur van TenCate Advanced Composites: "Dit geavanceerde vliegtuig toont aan dat thermoplastisch composietmaterialen en hun toegenomen gebruik de toekomst van de luchtvaart zullen bepalen.”

Qatar bestelde de nieuwe toestellen al in 2007. Airbus zag zijn orderportefeuille sinds die tijd vollopen met 778 bestellingen van 41 klanten. Het toestel heeft 369 stoelen.

Bron: Ten Cate, Airbus | foto: Airbus

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit