Agenda: masterclass elektrisch vervoer

Agenda: masterclass elektrisch vervoer

14-01-2015 07:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Dutch-INCERT, het Nederlands innovatiecentrum voor elektrisch vervoer, organiseert op 5 en 6 maart 2015 de tweede editie van de masterclass elektrisch vervoer. 

De masterclass is gericht op ondernemers in de EV-sector en hun klanten. Toonaangevende ondernemers, wetenschappers en beleidsadviseurs van onder andere de TU Eindhoven, TU Delft, TNO, Hogeschool Rotterdam, RVO, ING, EVConsult en het ministerie van Economische Zaken praten cursisten bij.

De masterclass maakt van de deelnemers volwaardige gesprekspartners in duurzame mobiliteit. Het lesprogramma behandelt het hele spectrum van elektrisch rijden vanuit verschillende gezichtspunten.

Financiering, techniek, luchtkwaliteit, klimaat, koppeling aan de energietransitie, smart grids, het verdienpotentieel van elektrisch vervoer en duurzaam, innovatiegericht aanbesteden komen aan bod. Daarnaast is er aandacht voor multimodaal vervoer, de bestuurlijke aspecten op lokaal, nationaal en Europees niveau, laadinfrastructuur, een duurzame brandstofmix en publiek-private samenwerking.

Tijdens de masterclass krijgen de cursisten veel persoonlijke aandacht en leren zij ook van elkaar. Er is voldoende ruimte voor vragen, discussie en netwerken.

Meer informatie en het volledige programma staan op d-incert.nl/masterclass. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden.

Bron: Dutch-INCERT | Foto: Dutch-INCERT

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit