400 nieuwe snellaadpunten langs Autobahn

400 nieuwe snellaadpunten langs Autobahn

05-01-2015 19:13 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In 2017 moeten bestuurders van een elektrische auto in Duitsland snel van de Noordzee tot aan de Zugspitze in het uiterste zuiden van Duitsland kunnen rijden.

Dat zegt de Duitse minister van verkeer Alexander Dobrindt in de krant Passauer Neuen Presse. Op dit moment heeft Duitsland ongeveer honderd snellaadstations in gebruik. Onlangs kondigde het Nederlandse Fastned aan daar tientallen toe te zullen voegen.

Daarmee is de dekking echter nog niet voldoende. Het Duitse Tank & Rast heeft 400 tankstations en rustplaatsen langs de Duitse snelwegen in beheer. Bijna 90 procent van het totaal. Op al deze punten moet het over enkele jaren mogelijk zijn een elektrische auto binnen een uur vol te laden.

1 miljoen

Er rijden minder elektrische auto’s rond in Duitsland dan in Nederland. In 2020 wil de Duitse regering echter minstens een miljoen elektrische auto’s op de weg hebben. Een goed netwerk van snellaadstations moet de overstap naar elektrisch vervoer voor de Duitsers aantrekkelijker maken.

Bron: Tankpro, Reuters | Foto: NCDOTcommunications, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit