Ruim 200 tankstations zuinig verlicht met LEDs

Ruim 200 tankstations zuinig verlicht met LEDs

08-01-2015 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Nederlandse bedrijf Bever Innovations gaat 235 pompstations van de Duitse tankformule Aral voorzien van energiezuinige LED-verlichting.

Oliebedrijf BP, eigenaar van de Aral-formule, probeerde de verlichting eerder uit bij een eigen pompstation. De verlichting beviel en inmiddels is de uitrol naar bijna 10 procent van de 2.500 Aral-locaties in Duitsland gestart.

Conventionele lampen voor de overkappingen bij de tankstations verbruiken tot 400 watt per stuk. Verlichtingsleverancier Bever Innovations uit Zierikzee richt zich al sinds de oprichting in 1996 uitsluitend op de markt voor benzinestations.

De dimbare LED-verlichting is op volle sterkte 60 procent zuiniger. Met het dimmen van de lampen is zelfs tot 90 procent op de elektriciteitskosten te besparen. Volgens het bedrijf is ook het onderhoud van de verlichting goedkoper.

Bron: Tankpro | Foto: ceiling, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit