Elektrische auto uit Dakar Rally gehaald

Elektrische auto uit Dakar Rally gehaald

09-01-2015 11:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De eerste volledig elektrische auto Acciona 100% Ecopowered is door de jury uit de Dakar Rally gehaald. Het team miste in de derde etappe te veel controleposten.

De auto van de Spaanse rally-veteraan Albert Bosch reed de eerste twee etappes uit wel uit. Tijdens tweede rit, met 518 kilometer de langste van de wedstrijd, liep de auto al forse schade op aan de motor en de carrosserie.

Bosch zegt toch trots te zijn op prestaties van de Acciona-ploeg. Het is voor het eerst dat een elektrische auto heeft deelgenomen aan de Dakar race, die dit jaar door Argentinië, Chili en Bolivia gaat.

De volledig elektrische rallywagen is voorzien van vier lithium-ion accu’s. Die laden net als een gewone elektrische auto op bij een laadpaal. Daarnaast is de Acciona voorzien van zonnepanelen als extra ondersteuning. Het team heeft bijna twee jaar aan de auto gewerkt.

Bekijk een filmpje van Team Acciona op YouTube:

 

Bron: Acciona 100% EcoPowered, ZerAuto | Foto: Acciona

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit