3 elektrische auto's die hoge ogen gooien op CES 2015

3 elektrische auto's die hoge ogen gooien op CES 2015

12-01-2015 15:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Behalve nieuwe gadgets kwamen ook een aantal opvallende auto's voorbij tijdens de elektronicabeurs CES 2015. DuurzaamBedrijfsleven bekijkt er alvast drie.

Renovo Coupe: elektrische retro-sportwagen

Amerikaanse startup Renovo Motors presenteert deze moderne sportauto met een klassiek uiterlijk. Een accupack met drie lithiumbatterijen produceert meer dan 500 pk. Daarmee heeft de Coupe een topsnelheid van 190 kilometer per uur en gaat binnen 3,4 seconden naar de 100 kilometer per uur. De nieuwe Nvidia X1 processor stuurt twee LCD-schermen in het dashboard aan, compleet met racetrack weergave en een 3D-navigatiesysteem. De elektrische sportwagen is voor $529.000 te koop.

BMW i3 Autonomous: slim, slimmer, slimst  

Met de i3 Autonomous presenteert BMW een intelligente elektrische auto. Op het oog is er weinig nieuws onder de zon, maar deze BMW kan meer dan een normale i3. Dankzij vier laserscanners is de auto zich bewust van de omgeving en eventuele obstakels. Dit maakt het voor de i3 mogelijk zelfstandig te parkeren en ook botsingen te voorkomen. De auto heeft een topsnelheid van 150 kilometer per uur een rijdt op een volle accu 190 kilometer.

Chevrolet Volt: gestroomlijnde hybride

Bij het ontwerp van de nieuwe hybride auto van General Motors is veel aandacht besteed aan aerodynamica. Beperkte weerstand in combinatie met een volle batterij en gastank geeft een bereik van meer dan 600 kilometer met een topsnelheid van 160 kilometer per uur. De auto is vanaf volgend jaar te koop voor $35.000.

Bron: Renovo, Chevrolet, BMW, The Verge | Foto's: Renovo, Chevrolet, BMW

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit