General Motors bindt de strijd aan met Tesla

General Motors bindt de strijd aan met Tesla

13-01-2015 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

General Motors presenteert de Chevrolet Bolt. De Amerikaanse autofabrikant belooft een betaalbare, volledig elektrische auto met een bereik van 320 kilometer.

Naar verwachting is de nieuwe Chevrolet vanaf 2017 te koop voor $ 30.000. Met een groot bereik tegen een relatief lage prijs wil General Motors (GM) de strijd aangaan met elektrische-autoproducent Tesla. Vorig jaar kondigde Tesla de Model 3 aan, een elektrische auto met hetzelfde bereik in dezelfde prijsklasse.

Al in 2013 maakte GM de plannen voor de Bolt bekend. Vandaag presenteerde het bedrijf het prototype tijdens de Detroit Auto Show. Hoewel GM naar verwachting wil concurreren met Tesla, heeft de Bolt qua uiterlijk veel weg van de elektrische BMW i3. Ook het materiaalgebruik is vergelijkbaar met een focus op lichtgewicht om zo het bereik te vergroten.

 

Smartphone

 

Bestuurders kunnen dankzij slimme software hun smartphone gebruiken als sleutel en de auto zichzelf laten parkeren. Diezelfde software maakt de auto ook zeer geschikt voor autodeelprogramma’s. De accu van de nieuwe auto wordt gemaakt door het Zuid-Koreaanse chemiebedrijf LG Chem, dat ook de batterij voor de recent aangekondigde hybride Chevrolet Volt produceerde.

Bron: General Motors, Wall Street Journal | Foto: Jeffrey Sauger voor Chevrolet, © General Motors 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit