Zonneauto Stella neemt het op tegen Apple en SpaceX

Zonneauto Stella neemt het op tegen Apple en SpaceX

15-01-2015 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Eindhovense zonnewagen Stella is genomineerd voor de Crunchies, de ‘Oscars van de technologie’. De auto schaart zich daarmee in een opvallend rijtje.

De Crunchies worden uitgereikt door het Amerikaanse technologieblog Techcrunch en nieuwswebsite VentureBeat. Stella is genomineerd in de belangrijkste categorie, Best Technology Achievement. Hier een overzicht met alle nominaties, verdeeld over 20 categorieën.

De Eindhovenaren krijgen concurrentie van Apple’s nieuwe betaalsysteem Pay, Bitcoin-betaalmethode Block Chain, de landing op komeet Rosetta door ruimtevaartorganisatie ESA en de technologie van raketbouwer SpaceX.

World Solar Challenge

Stella doet in oktober van dit jaar mee aan de World Solar Challenge in Australië. In 2013 won de auto van de TU Eindhoven al de Cruiser klasse van deze wedstrijd. Het team is een actie begonnen om stemmen binnen te halen voor de Crunchies.

Opvallend aan Stella is vooral de ruimte in de wagen. De 4,5 meter lange zonneauto kan vier mensen vervoeren en mag in Nederland de openbare weg op.

Bekijk een filmpje over Stella op Youtube:

Bron: Solar Team Eindhoven | foto: Solar Team Eindhoven

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit