Eerste snellaadpaal Amsterdamse rondvaartboten

Eerste snellaadpaal Amsterdamse rondvaartboten

15-01-2015 14:56 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een elektrische rondvaartsector komt niet van de grond zonder goede laadfaciliteiten. De eerste snellaadpaal komt er aan.

Dat laat rondvaartbootmaatschappij Blue Boat Company weten. De eerste snellaadpaal voor rondvaartboten wordt in maart geplaatst.

De Amsterdamse rondvaartbranche is druk bezig met het verduurzamen van haar vloot. De transitie is ingegeven door de gemeente Amsterdam. Die heeft vastgesteld dat in 2025 alle rondvaartboten emissievrij moeten zijn. Al in 2020 moeten kleinere boten, tot 14 meter lang, volledig emissie vrij zijn om nog binnen de gemeente te mogen varen.

 

Open protocol

 

Sinds vorig jaar werkt Blue Boat daarom op initiatief van adviesbureau APPM samen met laadtechnologiebedrijven Allego en Heliox aan de ontwikkeling van een netwerk van snelladers voor rondvaartboten. Uitgangspunt is een open snellaadprotocol waarbij een rondvaartboot in 10 minuten kan opladen.

Bron: Blue Boat Company | foto: Jimmy Baikovicius, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit