Musk bouwt openbare testbaan Hyperloop

Musk bouwt openbare testbaan Hyperloop

19-01-2015 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Tesla-CEO Elon Musk kondigt opnieuw een primeur aan op het gebied van transport: een openbare testbaan voor de supersnelle trein Hyperloop.

Musk deed de aankondiging tijdens het Texas Transportation Forum. De plannen bestaan uit een Hyperlooptestcentrum inclusief een testbaan van acht kilometer. De locatie staat nog niet vast, maar zal naar alle waarschijnlijkheid ergens in Texas zijn, aldus Musk.

In 2013 al presenteerde de CEO van elektrische autoproducent Tesla zijn ideeën voor een Hyperloop-systeem. De Amerikaans start-up JumpStartFund ging ermee aan de slag, maar Musk zelf had geen tijd. Nu lijkt hij het project nieuw leven in te willen blazen. Als het testcentrum er eenmaal staat, mogen ook bedrijven en studenten hun Hyperloopcapsules komen testen.

 

1.000 kilometer per uur

 

De hyperloop is een transportsysteem dat passagierscapsules vervoert door een netwerk van luchtdrukbuizen. Een succesvol Hyperloopsysteem zou het mogelijk maken te reizen met snelheden tot 1.000 kilometer per uur. Dat zou de reistijd van Amsterdam naar Bordeaux reduceren tot minder dan een uur.

De ambitieuze Musk heeft niet stilgezeten in de 18 maanden sinds zijn oorspronkelijke hyperloop-aankondiging. Projecten zoals de Tesla Model X, Tesla Model 3, een gigafabriek en SpaceX namen zijn tijd in beslag.

Bron: The Verge | Foto: Hyperloop Transportation Technologies/JumpStartFund

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit