Nissan schroeft reikwijdte Leaf op

Nissan schroeft reikwijdte Leaf op

19-01-2015 16:14 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het is dringen aan de top voor elektrische auto's met een groot bereik. Na Chevrolet en Tesla maakt ook Nissan een flinke slag. De Japanse autofabrikant komt met een vernieuwde Nissan Leaf. 

De elektrische auto van Nissan kan straks concurreren met de reikwijdte van de onlangs gepresenteerde Chevrolet Bolt en de aangekondigde Tesla Model 3. Dat zegt Nissan-topman Philippe Klein in een interview met Automotive News.

De reikwijdte van de huidige Nissan Leaf bedraagt ongeveer 135 kilometer. De autobouwer verwacht die afstand op te krikken door toepassing van nieuwe batterijtechnologie en een lager totaalgewicht van de auto.

General Motors presenteerde onlangs de Chevrolet Bolt, die een bereik heeft van 320 kilometer. Tesla komt in 2017 met zijn Model 3, die een op een enkele lading net zo ver moet kunnen rijden. Beide auto’s kosten rond de $ 30.000.

Bron: Automotive News | foto: K?rlis Dambr?ns, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit