Finnair en SAA naar hoogste treetje duurzaamheid

Finnair en SAA naar hoogste treetje duurzaamheid

22-01-2015 10:52 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

South African Airways en Finnair hebben als eerste luchtvaartmaatschappijen de hoogste milieustandaard van de IATA bereikt. De beoordeling is van toepassing op de gehele bedrijfsvoering.

De zogeheten Stage 2 status binnen het IATA Environmental Assessment Programme, IEnvA, stelt strikte duurzaamheidsstandaarden voor luchtvaartmaatschappijen. CO2-uitstoot, lawaai, brandstofverbruik, energie-efficiëntie en duurzame inkoop maken deel uit van de beoordeling van de internationale luchtvaartautoriteit.

 

Biobrandstoffen

 

South African Airways is onder meer de initiatiefnemer voor het eerste Afrikaanse biobrandstoffenproject. Samen met vliegtuigfabrikant Boeing ontwikkelt de maatschappij een brandstof gebaseerd op de oliën van de tabaksplant. De Zuid-Afrikaanse luchtvaartmaatschappij SAA behaalde het resultaat bovendien zes maanden eerder dan gepland.

Finnair heeft een serie ambitieuze milieudoelstellingen vastgesteld voor de periode 2014-2017. De Europese maatschappij streeft naar 20 procent emissiereductie, 10 procent energiebesparing in de kantoren, 10 procent afvalreductie op intercontinentale vluchten en 40 procent minder lawaai.

De assessment is gezamenlijk ontwikkeld door de grote luchtvaartmaatschappijen en milieuadviseurs. Stage 2 is de hoogst bereikbare status binnen de IEnvA.

Bron: Finnair, SAA, GreenAir | Foto: Antti Havukainen, via Wikipedia

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit