Brammo en Polaris samen in elektrische motoren

Brammo en Polaris samen in elektrische motoren

28-01-2015 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Fabrikant van elektrische motoren Brammo is overgenomen door het Amerikaanse concern Polaris.

Met de overname krijgt Polaris Industries toegang tot de technologie voor de elektromotoren en de accu's Brammo. Brammo gaat zich volledig concentreren op het ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe aandrijflijnen, de lithium-ionaccu's en de elektronica. De assemblage verhuist naar de fabrieken van Polaris in Iowa.

De verkoop van de elektrische motoren van Brammo liep in de Verenigde Staten al enkele jaren achter bij de verwachtingen. Nog afgelopen zomer ging de fabrikant over op een forse prijsverlaging. Ook de ontwikkeling van vernieuwende modellen bleef uit.

 

Investeren

 

Het Amerikaanse bedrijf Polaris Industries is een van de grootste fabrikanten van motoren in de Verenigde Staten. Het bedrijf investeerde eerder al $ 28 mln in Brammo. Het concern verwacht dat de combinatie van gewilde motoren en EV-technologie de ontwikkeling van elektrisch motoren in de VS kan versnellen.

In Nederland is de distributie in handen van Electric Motorcycles Nederland.

Bekijk het filmpje:

 

 Bron: CleanTechnica, MotorcycleUSA | Foto: Brammo

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit