Volvo en Siemens samen in elektrische bussen

Volvo en Siemens samen in elektrische bussen

30-01-2015 10:53 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Technologieconcern Siemens en busproducent Volvo leveren een compleet systeem voor openbaar vervoer met elektrische bussen.

Diverse media melden dat de partijen een samenwerkingsovereenkomst hebben gesloten. Volvo levert hybride en volledig elektrische bussen. Siemens voorziet de klanten van 300 kW snellaadstations.

De overeenkomst betekent een intensivering van de bestaande samenwerking. Volvo en Siemens werken sinds 2012 samen in elektrisch vervoer. Een belangrijk doel binnen de nieuwe overeenkomst is standaardisering van de laadinfrastructuur. Steden kunnen daardoor gemakkelijker de transitie maken naar elektrische openbaarvervoersystemen.

De eerste gezamenlijke oplossing hebben beide concerns al geleverd. De Duitse stad Hamburg kocht al drie elektrische bussen en vier laadstations. Dit jaar volgen de Zweedse steden Gothenburg en Stockholm.

Bron: Volvo Buses, Siemens | foto: Volvo Buses

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit