Fastned wil snelladen in de stad

Fastned wil snelladen in de stad

02-02-2015 11:39 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Binnenkort kunnen automobilisten hun elektrische auto ook in de stad snel opladen bij Fastned. De ontwikkelaar van snellaadstations wil er vijftig bouwen in Nederlandse steden.

Met dit doel is het Nederlandse Fastned momenteel in gesprek met lokale overheden, schrijft Tankpro. Als het bedrijf toestemming krijgt, zal het eerste stedelijke snellaadstation op zijn vroegst eind 2015 klaar zijn voor gebruik. Bestuurders kunnen hun elektrische auto dan binnen een half uur voor tachtig procent opladen. Reguliere laadpalen doen er zo’n vier uur over.

In 2012 verwierf Fastned het recht om snellaadstations te bouwen en exploiteren op  201 locaties langs de Nederlandse snelwegen. Momenteel heeft het bedrijf er negentien geïnstalleerd. De ambities van Fastned leidden tot verzet onder pompstationhouders, die het oneens waren met het aan Fastned toegekende alleenrecht.

 

Tesla

 

Wanneer de Fastned-snellaadstations er daadwerkelijk zijn, kunnen ook Tesla-rijders er gebruik van maken, meldt de website Groen7. De elektrische autoproducent gaat namelijk de CHAdeMO-adapter aan Nederlandse klanten leveren. Tot nu toe waren Tesla-rijders voor snelladen aangewezen op Tesla’s Supercharger. Daarmee kun je in Nederland slechts op vijf locaties terecht. De CHAdeMO-adapter maakt het mogelijk Tesla’s op te laden bij de meeste snellaadstations.

Bron: Groen7, TankPro | Foto: The National Roads and Motorists' Associationcreative commons (bijgesneden)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit