Hanergy gaat zonne-auto’s bouwen

Hanergy gaat zonne-auto’s bouwen

04-02-2015 13:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Chinese zonnepanelenbouwer Hanergy werkt aan elektrische auto’s op zonne-energie. Liefst vijf modellen wil het bedrijf lanceren.

De nieuwe zonneauto’s rijden naar verluidt 100 kilometer op een volle accu. In de zon is het accupakket van de Hanergy-modellen in vier uur opgeladen. De auto's hebben geen laadpaal nodig, maar zijn voorzien van zes vierkante meter zonnepanelen op het dak. Dit schrijft Bloomberg op basis van een email van Hanergy.

Al in oktober dit jaar zouden de eerste modellen op de markt komen. Zonnepanelenproducent Hanergy werkt samen met twee Chinese partijen en drie bedrijven uit het buitenland. In augustus 2014 nam Hanergy het Amerikaanse Alta Devices over. Dit bedrijf werkt aan toepassing van dunnefilm zonnepanelen in smartphones en auto’s.

 

Hanergy

 

Hanergy is een groot Chinees concern, op veel terreinen actief in de hernieuwbare energie. Het bedrijf levert onder meer de dunne filmzonnepanelen die meubelgigant IKEA verkoopt. Eerder kondigde het bedrijf aan samen met Tesla te werken aan een snellaadnetwerk voor China.

Beelden van de nieuwe modellen zijn nog niet beschikbaar. De foto toont een Aston Martin in racetrim. Voor de auto dienden de zonnepanelen van Hanergy als stroombron voor de airco.

Bron: PV-Tech, Bloomberg | Foto: Aston Martin

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit