Elektrische tram zonder rails verovert Parijs

Elektrische tram zonder rails verovert Parijs

04-02-2015 13:39 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Franse bedrijf Bolloré heeft een elektrische tram ontworpen die zich gedraagt als een trolleybus. De BlueTram gaat binnenkort rijden in Parijs.

De BlueTram rijdt zonder de zware en dure tram-infrastructuur als bovenleidingen en rails. In plaats daarvan is het voertuig voorzien van accu's die worden opgeladen door een uitschuifbare arm met een snellader. In slechts 20 seconden is de elektrische tram voldoende bijgeladen voor de afstand tot het volgende station. De aanleg van een dekkende laadinfrastructuur duurt ongeveer drie maanden.

 

Elektrisch vervoer

 

De BlueTram is ontwikkeld door dezelfde fabrikant als de BlueBus die later dit jaar in Parijs rondrijdt. Het dochterbedrijf Blue Solutions van de Bolloré Groep is gespecialiseerd in elektrisch vervoer. Blue Solutions gaat ook de laadinfrastructuur voor de trams en bussen aanleggen.

Het stadsbestuur van Parijs investeert fors in de ontwikkeling van schoon elektrisch vervoer. Vanaf 1 juli 2015 zijn dieselbussen en -vrachtwagens niet langer welkom in de Franse hoofdstad. Vanaf 1 juli volgend jaar geldt dat ook voor de meeste vervuilende auto's.

Bron: Blue Solutions, Sustainable Mobility, NOST France | Foto: Blue Solutions (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit