Recycling nieuwe bron titanium luchtvaart

Recycling nieuwe bron titanium luchtvaart

04-02-2015 14:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Franse EcoTitanium bouwt een recyclingfabriek voor titanium. Het project biedt de luchtvaartsector een nieuwe toeleverancier.

Dat melden de Innovatie Attachés van de Nederlandse Ambassade in Parijs op een blog. De fabriek in de Auvergne zou een Europese primeur zijn. Niet eerder kon de luchtvaartsector gebruik maken van gerecycled titanium voor de bouw van vliegtuigen. De afhankelijkheid van de Russische en Amerikaanse aanvoer neemt daardoor af.

EcoTitanium is een samenwerking tussen Aubert & Duval en UKTMP. In 2011 begonnen deze bedrijven de Joint Venture UKAD, gespecialiseerd in de bewerking van titanium.

Met het project is een investering gemoeid van € 48 mln. Naast UKAD zijn ook het Franse energieagentschap ADEME en de bank Crédit Agricole Centre France aandeelhouder.

Bron: EcoTitanium, Innovatie Attachés van de Nederlandse Ambassade in Parijs | foto: SuperJet International, creative commons (cropped)

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit