Low Car Diet: 42 procent reist nog steeds duurzaam

Low Car Diet: 42 procent reist nog steeds duurzaam

05-02-2015 15:27 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Ruim 40 procent van de deelnemers aan het Low Car Diet 2014 kiest nog altijd voor duurzame vormen van vervoer.

Meer dan 1100 mensen deden vorig jaar mee aan het autovrije dieet. Onder hen waren ruim 100 CEO's en beslissers in het bedrijfsleven. Ze reisden 30 dagen lang zoveel mogelijk met andere vormen van vervoer dan de eigen auto.

Elf weken later reist 42 procent nog altijd bewuster, meldt gedragsdeskundig adviesbureau Dijksterhuis & Van Baaren. Dat leidt tot 30 procent minder autokilometers en 28 procent minder CO2-uitstoot. Volgens het bureau veranderden de deelnemers hun reisgedrag al voordat binnen een organisatie alternatief beleid was opgesteld. Reizigers ontdekken pas de voordelen als ze gewend zijn aan het openbaar vervoer, de fiets of autodelen, schrijft het adviesbureau.

Na afloop van de campagne kregen de deelnemende bedrijven extra ondersteuning bij de ontwikkeling van een andere, milieuvriendelijke reiskostenregeling. In de praktijk blijkt dat de deelnemers hun reisgedrag wel willen aanpassen, maar te weinig ondersteuning krijgen van de werkgever.

 

Reiskosten

 

Tijdens het Low Car Diet van 2014 bespaarden de deelnemende bedrijven 38 procent op de reiskosten, omgerekend zo’n € 100.000. Medewerkers bleken 16 procent meer te bewegen. Het autovrije dieet werd gewonnen door de medewerkers van de Telegraaf Media Groep (TMG).

De editie van 2015 is inmiddels begonnen. Dit jaar mogen bedrijven zelf het moment kiezen waarop ze 30 dagen lang anders willen reizen. De winnaar wordt bekend gemaakt op de Dag van de Duurzaamheid, op vrijdag 9 oktober.

Bron: Urgenda, Low Car Diet | Foto: Michael Coghlan, via Flickr (Creative Commons)  (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit