Underdog Stella pakt 'Oscar van de technologie'

Underdog Stella pakt 'Oscar van de technologie'

06-02-2015 09:41 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Eindhovense zonneauto Stella laat Apple, SpaceX en ruimtevaartorganisatie ESA achter zich en pakt de Crunchies Award 2015 in de categorie Best Technology Achievement.

De awards werden vrijdagochtend vroeg, Nederlandse tijd, uitgereikt. De Crunchies worden gezien als de Oscars voor technologie. Superlatieven schieten tekort bij de studenten van de TU Eindhoven, die de zonneauto hebben gebouwd. “Ongelooflijk”, “Ontzettend bijzonder”, tekende de NOS op na afloop van de uitreiking.

De Crunchies worden ieder jaar uitgereikt door het Amerikaanse technologieblog Techcrunch en nieuwswebsite VentureBeat.

Onderscheidend aan Stella is volgens de jury vooral de ruimte in de wagen. De 4,5 meter lange zonneauto kan vier mensen vervoeren en mag in Nederland de openbare weg op. Daarmee is het de eerste gezinsauto die volledig op zonne-energie rijdt.

Stella hoopt in oktober van dit jaar opnieuw hoge ogen te gooien tijdens de World Solar Challenge in Australië. In 2013 won de auto van de TU Eindhoven al de Cruiser klasse van deze wedstrijd.

http://youtu.be/GPycugb8_6c

https://twitter.com/MarkdeGreeff/status/563583916813348865

Bron: Techcrunch, NOS | foto: Solar Team Eindhoven

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit