Toyota wil al zijn hybride-accu's terug

Toyota wil al zijn hybride-accu's terug

06-02-2015 20:16 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Toyota Motor Europe wil al zijn hybride-accu’s terug. Het bedrijf neemt niet langer genoegen met een inzamelpercentage van 91 procent en zet in op 100.

Dat heeft Toyota bekend gemaakt. In Europa verloopt het innemen van oude accu’s via Toyota’s verkooppunten. Automobilisten kunnen hun gebruikte batterijen inruilen voor een nieuwe. Dat heeft geleid tot een hergebruikspercentage van 91 procent.

Dit wil Toyota Motor Europe (TME) nu omhoog brengen naar 100 procent. Naast het inzamelen via het eigen netwerk, wil het bedrijf ook autosloperijen inzetten. Daarnaast verlengt het bedrijf zijn huidige accu-recyclingpartnerschappen tot 2018. Onder andere het Franse Société Nouvelle d’Affinage des Metaux en het Belgische Umicore recyclen hybride-accu’s voor TME.

De hybride-accu’s in Toyota- en Lexus-modellen kunnen langer mee gaan dan de auto’s zelf. Vaak is er alleen sprake van het terugnemen van de accu als de auto niet langer bruikbaar is. Hoewel de meeste hybride-accu’s bestemd zijn voor recycling, werkt TME aan andere mogelijkheden. Zo kunnen oude accu’s dienen als tijdelijke stroomopslag.

Bron: Toyota | Foto: Richard Kelly, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by Duurzaambedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit