600.000 airmiles op biobrandstof met KLM voorop

600.000 airmiles op biobrandstof met KLM voorop

09-02-2015 12:45 | Door: Erik Verheggen

Air France-KLM is de duurzaamste luchtvaartmaatschappij ter wereld. In een scorekaart van een Amerikaanse milieuorganisatie haalt de maatschappij een bijna perfecte score.

Milieuorganisatie NDRC heeft 17 luchtvaartmaatschappijen beoordeeld op hun duurzame prestaties. De NGO richt zich daarbij vooral op het gebruik van biobrandstof. Vliegt de maatschappij op biobrandstoffen? Is zij transparant over de herkomst van de brandstof? Wordt verdringing van voedselgewassen vermeden? Air France-KLM scoort 20 punten, op een maximum van 23. British Airways, United Airlines en Virgin Atlantic volgen met 14 punten.

Dat de ene duurzaamheidsindicator de andere niet is, bewijst Finnair. De Finse maatschappij mocht zich in januari nog beroepen op een hoge score in het IATA Environmental Assessment Programme. In de scorekaart van het NRDC bungelt de Scandinavische airliner stijf onderaan met 2 punten uit 23.

 

KLM

 

De 17 vliegmaatschappijen hebben samen 600.000 mijl aan vluchten op biobrandstof op hun naam staan. KLM had in 2011 een primeur met de eerste commerciële vlucht op biobrandstof. In 2012 kwam KLM, in samenwerking met de Nederlandse producent van biobrandstoffen SkyNRG, met het Corporate Biofuel Programma. Onder andere Philips, Heineken, Ahold, Accenture, Nike en het ministerie van Infrastructuur en Milieu doen daar aan mee.

Bron: NDRC, Edie.net | foto: Lord of the Wings, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit