Star Engines haalt € 2 mln op voor elektrische jerrycan

Star Engines haalt € 2 mln op voor elektrische jerrycan

09-02-2015 14:24 | Door: Erik Verheggen

Het Nederlandse start-up Star Engines heeft een investering van € 2 mln opgehaald. Hiermee zal het zijn draagbare noodaggregaat voor elektrische auto’s verder ontwikkelen.

De start-up uit de Eindhovense snelkookpan Startupbootcamp HighTechXL ontvangt het groeigeld van de Nederlandse angel investor Frans van Gils. Pim Bekking, oprichter van Star Engines, maakte het nieuws bekend tijdens de demoday van Startupbootcamp HighTechXL.

Star Engines is de maker van de Jerr.e, een moderne variant op de jerrycan, bedoeld om elektrische auto’s op te laden. Het kleine aggregaat wekt stroom op, waarna de auto aangekoppeld kan worden. Een paar liter benzine is voldoende om 140 kilometer extra bereik te krijgen.

Bron: Financieele Dagblad, Sprout | foto: Britta @prpeople, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit