GM brengt Chevrolet Bolt ook als Opel

GM brengt Chevrolet Bolt ook als Opel

10-02-2015 09:59 | Door: Erik Verheggen

General Motors blijft kruisbestuiven tussen zijn automerken. Elektrisch paradepaardje Chevrolet Bolt komt er ook in een Opel-versie.

Dat meldt persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen. De autofabrikant zet daarmee de lijn voort van de onderhuids identieke Chevrolet Volt en Opel Ampera.

De Bolt moet vanaf 2017 de concurrentie aan gaan met de Tesla Model 3 en de Nissan Leaf. Deze auto’s krijgen een vergelijkbare reikwijdte van 320 kilometer. General Motors heeft de introductieprijs volgens Reuters iets omhoog bijgesteld. In plaats van $ 30.000 gaat de auto nu rond de $ 35.000 kosten.

Van de band

GM is van plan de Bolt te bouwen in een relatief kleine fabriek ten noorden van de Amerikaanse Stad Detroit, van oudsher de thuisbasis van het bedrijf. Op deze locatie rollen nu nog de Chevrolet Sonic en de Buick Verano van de band. General Motors verwacht 25.000 tot 30.000 Bolts te gaan bouwen. Het is volgens Reuters niet bekend of het bedrijf de toekomstige Opel ook in Detroit zal bouwen.

Bron: Reuters | foto: View the full portfolio on PHOTOS-AUTOS.COM, creative commons (cropped by Duurzaam Bedrijfsleven)

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit