NanoFlowCell Quant F rijdt 800 kilometer op een lading

NanoFlowCell Quant F rijdt 800 kilometer op een lading

10-02-2015 14:44 | Door: Erik Verheggen

1.090 paardenkracht, 300 kilometer per uur en toch 800 kilometer op een volle accu. NanoFlowCell presenteert op de autoshow in Genève zijn nieuwe Quant F.

Het nieuwe paradepaardje van het Liechtensteinse bedrijf heeft een flowcellbatterij aan boord, waarbij het elektrolyt zit opgeslagen in twee tanks van 250 liter. Het elektrolyt van metaalzouten kan bij een speciaal tankstation worden vervangen door een verse lading.

Met 800 kilometer is de actieradius van de Quant F fors groter dan die van het vorige topmodel. De Quant E moest al na 600 kilometer aan de lader.

NanoFlowCell werkte voor de nieuwe auto een nieuwe 4x4-aandrijflijn uit. Met maar liefst 1.090 paardenkracht en een speciale tweeversnellingsbak heeft de Quant F een topsnelheid van 300 kilometer per uur.

De Quant F is vanaf 3 maart in levenden lijve te zien in Genève.

Bron: NanoFlowCell, foto: NanoFlowCell

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit