25.000 laadpunten voor CO2-neutraal Californië

25.000 laadpunten voor CO2-neutraal Californië

11-02-2015 12:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Energiebedrijf Pacific Gas and Electric wil Californië voorzien van 25.000 elektrische oplaadpunten. Dat is een verviervoudiging van het huidige aantal.

Met het plan wil Pacific Gas & Electric (PG&E) Californië ondersteunen in het terugdringen van CO2-uitstoot. In 2025 wil de Amerikaanse staat 1,5 miljoen CO2-neutrale voertuigen op de weg hebben. Om dit te halen moeten er volgens PG&E in 2020 100.000 publieke elektrische laadpunten zijn geïnstalleerd.

Bij elk van de 25.000 laadpunten kunnen automobilisten na een uur opladen weer 40 kilometer vooruit. Daarnaast komen er 100 snellaadstations. Deze laden de accu van elektrische auto’s binnen een half uur volledig op. De oplaadpunten moeten bij appartementencomplexen, kantoorpanden en winkelcentra komen te staan.

PG&E is van plan om de laadpunten door derden te laten installeren en onderhouden. Die partijen mogen ook de gebruikte elektriciteit in rekening brengen. PG&E blijft eigenaar van de infrastructuur die nodig is om het plan te realiseren.

Goedkeuring

Het energiebedrijf verwacht het plan in vijf jaar te kunnen uitvoeren. Het is de bedoeling dat PG&E-klanten zelf $ 654 mln bijdragen via hun elektriciteitsrekening. Vanaf 2018 zou de maandelijkse rekening van iedere klant met $ 0.70 omhoog gaan. Het plan wacht nog op goedkeuring van de Californische overheid.

Pacific Gas and Electric levert elektriciteit aan 16 miljoen inwoners van Californië. In het servicegebied rijden 60.000 elektrische voertuigen rond. Dat is ruim een vijfde van het totaal in de Verenigde Staten.

Bron: Autoblog, PG&E, Greentech Media | Foto: John McStravick, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit