Eerste oogst vliegtuigtabak Zuid-Afrika

Eerste oogst vliegtuigtabak Zuid-Afrika

13-02-2015 08:15 | Door: Erik Verheggen

Boeing, South African Airlines en het Nederlandse SkyNRG werken aan biobrandstof van tabak. Zuid-Afrikaanse boeren zijn bezig met de eerste oogst van de speciaal ontwikkelde plant.

http://youtu.be/HC-GvVwGrnE

De oogst omvat 50 hectare landbouwgrond. De nieuwe, hybride tabaksplant Solaris is ontwikkeld door het Italiaanse biotechbedrijf Sunchem. SkyNRG gaat de brandstof produceren. Boeing en SAA willen in 2017 gaan vliegen op de tabaksbrandstof.

De betrokken partijen zoeken een alternatief voor kerosine. Initiatiefnemer SAA heeft ingezet op tabak, omdat het een lokaal geproduceerd gewas is dat past in de bestaande keten van toeleveranciers. De plant bevat veel oliehoudende zaden en heeft een heel laag nicotinegehalte. Daardoor is de soort niet van waarde voor de sigarettenindustrie.

Bron: Boeing, AFK Insider | foto: Mangrove Mike, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit