Audi steekt $ 50 mln in brandstofcelpatenten

Audi steekt $ 50 mln in brandstofcelpatenten

13-02-2015 12:33 | Door: Thijs ten Brinck

De Duitse autobouwer Audi neemt een pakket patenten over van het Canadese bedrijf Ballard Power Systems. Ook maken de bedrijven bekend een lopende samenwerking te verlengen tot 2019.

De overeenkomst tussen de beide bedrijven is in totaal $ 112 mln waard. “We stellen essentiële expertise veilig die de voortgang van deze schone waterstoftechnologie zal versnellen,” zegt Ulrich Hackenberg, ontwikkelingschef bij Audi. De beurskoers van Ballard steeg na de bekendmaking van het nieuws met liefst 59 procent.

Met de transactie komen de patenten beschikbaar voor de gehele Volkswagengroep, waar Audi onderdeel van is. Daarmee kunnen onder ander ook Porsche, Skoda, Bentley en Lamborghini gebruik maken van de kennis. Volkswagen presenteerde de afgelopen tijd al twee conceptauto’s met brandstofceltechnologie en ook Audi toonde een conceptversie van de A7 coupe met waterstof als aandrijving.

Bron: Audi, Bloomberg | Foto: PhotosAutos, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit