Glow-in-the-dark primeur voor Nissan

Glow-in-the-dark primeur voor Nissan

13-02-2015 17:10 | Door: Laura Fransen

Nissan heeft een wereldwijde primeur op het gebied van autoverf. De fabrikant presenteert ’s werelds eerste milieuvriendelijke glow-in-the-dark auto.

De unieke verfcoating absorbeert overdag genoeg UV-straling om in het donker acht tot tien uur op te lichten. Hoewel lichtgevende autoverf niet nieuw is, bestaat Nissans coating volledig uit organische materialen. Daarmee heeft het bedrijf naar eigen zeggen een wereldprimeur.

Met de opvallende verf wil Japanse autoproducent Nissan onder de aandacht brengen hoe de elektrische Leaf klanten stimuleert gebruik te maken van zonne-energie. Ontwerper Hamish Scott creëerde de verf speciaal voor Nissan. Scott ontwierp eerder Starpath, het eerste UV-verlichte voetpad ter wereld.

In Nederland paste Smits Neuchatel een soortgelijke technologie toe in een lichtgevend fietspad. Ook de Smart Highway van Studio Roosegaarde gebruikt zonlicht om snelwegen en fietspaden te verlichten.

Bekijk de Glow-in-the-dark Nissan Leaf op YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=nKj2sEpg1xg#t=44

Bron: Nissan | Foto: K?rlis Dambr?ns, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit