Nederland en Californië steken € 24 mln in elektrisch vervoer

Nederland en Californië steken € 24 mln in elektrisch vervoer

20-02-2015 16:40 | Door: Willemien Groot

Nederland en de Amerikaanse staat Californië werken aan een gezamenlijk fonds voor de verdere ontwikkeling van elektrisch vervoer.

Dat is het resultaat van het werkbezoek aan Californië van minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel. Het Electric Vehicle Investment Fund moet uiteindelijk € 24 mln bevatten. Daarvan is € 6 mln afkomstig van de Nederlandse overheid. De staat Californië en investeringsfondsen vullen het EVIF verder aan.

Volgens Ploumen valt er op het gebied van de efficiëntie van elektrisch vervoer nog veel te verbeteren. Overheid en bedrijfsleven kunnen die ontwikkeling versnellen door in onderzoek en ontwikkeling nauw samen te werken.

Bron: Rijksoverheid.nl | Foto: harry_nl, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit